Volgens Semiconductor Equipment Materials International (SEMI) stijgt de omzet van halfgeleiders dit jaar met 85 procent in vergelijking met 1999. de omzet van geintegreerde circuits (IC's) stijgt met 40 procent wat minder hard.

Een andere industriegroep – de Semiconductor Industry Association (SIA) – houdt het op een stijging van 40 procent voor de gehele branche. De jaaromzet zou daarmee uitkomen op 200 miljard dollar, een record. In Europa bedroeg de groei 33 procent. De voornaamste groei is afkomstig vanuit de consumentenelektronica, de communicatiemarkt (zowel draadloos als vast) en de pc-branche, de voornaamste afnemer van chips.

De eerste tekenen van verval zijn echter al zichtbaar. Zowel de SIA als SEMI waarschuwen voor een terugval in het volgend jaar. Zo hebben chipmakers Altera en Xilinx winstwaarschuwingen afgegeven voor het lopende kwartaal. Zij zien een verminderde vraag.

Analisten voorspellen voor 2001 een veel minder grote omzetstijging dan dit jaar is behaald. Er zou minder vraag vanuit de consument zijn, bovendien heeft de chipbranche met overcapaciteit te maken. Voor de langere termijn wordt echter een mooie toekomst voorspeld voor de chipmakers.