Parttime-redacteur Maarten Reijnders schreef dit jaar meer dan duizend artikelen voor WebWereld. Het is maar dat u het even weet. Nico Dijkshoorn schreef de bestgelezen column (over vrijende studenten) en op de artikelen van ondergetekende werd het meest gereageerd. Zo maar wat conclusies uit de statistieken van webmeester Melvyn Sopacua, wiens computers al weken ratelden als gevolg van de zware logs die verwerkt moesten worden. Maar hij is er uit; we weten nu wie het bestgelezen artikel van het jaar heeft geschreven. Vorig jaar werd de top-10 nog gedomineerd door het leven na Napster, seks en virussen. Dit jaar is het breedband, veiligheidslekken in Windows XP en opnieuw virussen wat de klok slaat. Maar helemaal bovenaan staat een artikel over Big Brother. Op de laatste dag van het vorig jaar geplaatst, maar in de statistieken van 2002 meegenomen, omdat het stuk dit jaar daadwerkelijk werd gelezen. Massaal blijkbaar. De complete top-10 van nieuwsberichten
 1. 'Uitslag Big Brother al van tevoren bekend'
 2. Opvolger Windows XP: `radicaal anders'
 3. KPN komt met goedkoop adsl, snelheid omhoog
 4. UPC sluit grootverbruikers Chello af
 5. Nieuwe Yaha-worm vooral in Nederland actief
 6. Viltstift maakt einde aan kopieerbeveiliging cd
 7. Doorbraak in digitale fotografie met nieuwe chip
 8. Megapatch voor IE, nieuw lek in Windows
 9. ADSL niet langer gelijk aan onbeperkt surfen
 10. Klez-virus blijft hardnekkig huishouden
Uiteraard werd er weer flink gereageerd op de artikelen. En deze reacties – waarvan maar een gedeelte daadwerkelijk wordt geplaatst – werden weer goed gelezen:
 1. UPC sluit grootverbruikers Chello af
 2. Bijna helft banen verdwijnt bij Planet Media
 3. Langverwacht Service Pack WinXP beschikbaar
Tot slot de top-3 van best gelezen columns:
 1. Nico Dijkshoorn: Vrijende studenten
 2. Laurens Verhagen: Weerbericht met blote borsten
 3. Nico Dijkshoorn: Gezocht
Zo, nu weet de WebWereld-redactie ook weer waar uw belangstelling dit jaar naar toe ging. Hoe dan ook, de redactie wenst een ieder een goed nieuw jaar.