Dat meldt de organisatie Reporters Without Borders die tussen 7 en 8 november 24 uur stilstond bij het probleem van censuur op internet. Meer dan 100.000 bezoekers kwamen het afgelopen etmaal op de speciale actiewebsite www.rsf.org/24h.

Met de actie wilde de organisatie laten zien dat internetters en webloggers uit heel de wereld bezorgd zijn over het probleem van internetcensuur. "Je ziet aan het aantal mensen dat heeft deelgenomen aan de actie, dat het lot van Chinese, Egyptische of Cubaanse internetdissidenten hen niet onverschillig laat", aldus Reporters Without Borders.

De meeste reacties op de actiesite kwamen uit Burma (4500 reacties), China (4100 reacties) en Belarus (2500 reacties). Verder zijn 55 mensen een weblog gestart op Reporters without Borders. Tot slot 340 audioberichten opgenomen voor Jerry Yang, medeoprichter van Yahoo. De berichten zullen binnenkort worden overhandigd aan Yahoo in Frankrijk.

Dankzij gegevens die Yahoo aan de Chinese overheid overhandigde, werd vorig jaar journalist en weblogger Shi Tao veroordeeld vanwege het verspreiden van staatsgeheimen.