Van alle Nederlandse internetgebruikers ontving 6 procent het I Love You-virus. Dit komt neer op 270.000 mensen. Dit stelt onderzoeksbureau Pro Active. Een veel kleiner aantal heeft daadwerkelijk het virus geactiveerd.

Van de 270.000 mensen heeft namelijk slechts 8 procent het attachment geopend. Meer dan de helft heeft weliswaar het mailtje geopend, maar deed dat niet met het attachment. Bijna 30 procent heeft het beruchte mailtje direct ongeopend weggegooid.

Verder stellen de onderzoekers dat 15 procent van de zakelijke internetgebruikers gedurende één of meerdere dagen niet optimaal gebruik heeft kunnen maken van hun mailprogramma's als gevolg van het virus. Zakelijke gebruikers hebben dus meer te lijden gehad van het virus dan de particuliere gebruikers.

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat 56 procent nog nooit eerder een virus per e-mail heeft ontvangen. Het onderzoek is gehouden onder een representatieve steekproef van Nederlandse internetgebruikers die dinsdag online een vragenlijst hebben ingevuld.Eerdere relevante berichten: Oplossingen voor vernielde MP3'tjes en JPEG's (09 mei 2000) Filippijns trio is hoofdverdachte in viruszaak (09 mei 2000) Autoriteiten arresteren virusmaakster in Manilla (08 mei 2000)