De livestream, die ook via mobiele telefoons te bekijken is, werd zaterdag door 320.000 mensen gestart. Dat schrijft Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de NOS.

Bij de livestream experimenteert de omroep naast de reguliere Silverlight-player met een player met een smooth streaming-signaal. Daarin wordt de bitrate van de stream automatisch aangepast aan de snelheid van de internetverbinding en die van de computer. De NOS biedt de streams aan in de volgende bandbreedtes: 800 kb, 1,2 mbps, 1,9 mbps en 3,1 mbps.

On-demand

Gezien het tijdsverschil met Vancouver verwacht de NOS dat het on-demand videogedeelte populairder dan ooit zal worden. Via de url afstandgemist.nl kunnen sportliefhebbers aparte ritten selecteren om terug te kijken. Op zondagmiddag waren volgens Stekelenburg al 612.000 aparte video's bekeken.

De NOS noemt de balans na het eerste sportweekend positief. Wel waren er problemen met de stream op de mobiele applicatie voor onder meer Symbian, Windows Mobile en Blackberry. Daardoor moesten sommige mensen de openingsceremonie missen.

Gelijktijdige streams

De NOS klaagde bij eerdere sportevenementen dat sommige providers het aantal gelijktijdige streams beperkte. Daarom schrijft de omroep in de veelgestelde vragen-sectie dat providers bij extreme drukte streams soms niet doorgeven.