Voor veel medewerkers van HP wordt 2014 geen prettig jaar. Naar nu officieel bekend is geworden, gaat het mes in 34.000 arbeidsplaatsen. Dat blijkt uit een document dat gisteren is ingediend door HP bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Hiermee voert het IT-bedrijf de door te voeren ontslagen flink op.

Al eerder melding van meer ontslagen

Afgelopen najaar deed de European Works Counsel, de Europese verzameling van vakbonden, al melding van de toename aan ontslagen bij HP. In de originele plannen was een reorganisatie opgenomen waarin 29.000 werknemers hun baan zouden verliezen, maar dat blijken er nu 34.000 te worden.

CEO Meg Whitman, die tien jaar lang hoogste baas was bij veilingsite eBay, is eind 2011 binnengehaald toen HP wéér een CEO aan de kant zette. De topvrouw mocht het puin ruimen van haar voorganger Leo Apotheker, afkomstig van softwarereus SAP.

Lees op Computerworld.nl de details waarom Apotheker zijn congé kreeg. Maar de megamissers van HP, waar het nu nog onder lijdt, staan niet alleen op het conto van die vorige CEO.

De reorganisatie gaat 4,1 miljard dollar kosten en moet in oktober 2014 zijn afgerond. Volgens Business Insider heeft CEO Meg Whitman beloofd dat er na deze reorganisatie, die dus meer dan 10 procent van de banen bij HP gaat kosten, geen nieuwe massale ontslagronde meer volgt. De topvrouw werkt aan de moeizame comeback van HP, waar analisten de laatste tijd hoopvol over zijn. Whitman zelf sprak in 2012 over herstel van HP in 2016.