Hoe zwaar het is, weten we doordat het gewogen is. Sinds kort weten we dus ook hoeveel bytes er overheen gaan. Die 3.6 triljard is wat de Amerikanen in 2008 in hun vrij tijd bij elkaar gesurfd hebben. De gemiddelde Amerikaan verbruikte zo'n 7 DVD schijven aan data per dag. De data die hij tijdens zijn werk over het netwerk stuurde is dus niet meegerekend.

De Universiteit van California heeft een studie uitgevoerd naar het surfgedrag in de USA. De meeste data die Amerikanen consumeren is gerelateerd aan TV, video spelletjes en films. Opmerkelijk is dat de hoeveelheid data met de jaren wel toeneemt maar niet in de mate van de wet van Moore. Die wet voorspelt een verdubbeling van capaciteit in elke 18 maanden. Voor veel zaken in onze informatiemaatschappij gaat dat op, maar dus niet voor dataverkeer. Ondanks de toename in capaciteit wordt deze niet benut om meer dataverkeer te genereren.

Het dataverkeer geeft ook een aardige indruk hoe de moderne mens zijn tijd besteedt. Ondanks de enorme toename in data over de afgelopen jaren is de tijd dat wij informatie consumeren niet zo sterk toegenomen. Maar in de loop der jaren is de dataconsumptie wel interactiever geworden. Traditioneel werd de meeste tijd besteed aan radio en TV. Tegenwoordig is 1 op de 3 woorden die we ontvangen er eentje via interactief medium zoals Internet.

De verwachte verdere groei in dataverkeer voor consumenten zal beperkt blijven. Volgens de studie is deze groei gerelateerd aan de hoeveelheid data die wij zelf op een dag kunnen verwerken. Bron: Techworld