Zij krijgen allemaal de kreet om de komst van een modulaire telefoon voor de kiezen. Dit dankzij de 978,186 mensen die tot dusver het initiatief Phonebloks 'digitaal steunden'.

Iets wat in de praktijk al het Ara-telefoonconcept van Google-dochter Motorola oplevert en uitstekend aangeeft hoe wijd verspreid het idee van de Nederlandse designer Dave Hakkens inmiddels is gegaan, en wat straks met de Thunderclap een nieuwe 'social' stap neemt.

Hakkens kwam begin september wereldwijd in de media met Phonebloks. Hij wil verdere ophoping van elektronisch afval stoppen en komt met een interessant idee: een smartphone bestaande uit vervangbare onderdelen (blokken) die ook gepersonaliseerd kunnen worden. Hakkens roept iedereen op om op 29 oktober via social media zijn plan te steunen.

Klik voor groot

Daarvoor kiest hij voor Thunderclap, een social media-platform voor crowdspeaking. Daarbij krijgt een project - gelijk aan crowdsourcing - een bepaalde tijd om een bepaald aantal steunbetuigingen te krijgen. Er kan - nog heel even - gekozen worden voor Twitter, Facebook en Tumblr. Nu maar afwachten of de trending topics gehaald worden...


Update 15.14 uur: De Thunderclap is een uurtje uitgesteld:[/strong]