De nieuwe oplossingen zijn voorbeelden van 3Com’s Secure Converged Networking-strategie. Hierbij maakt één enkele geconvergeerde architectuur het mogelijk al het spraak-, video- en dataverkeer effectief en intelligent te beheren op basis van één beveiligd netwerk.

De nieuwe switches beschikken met Auto-voice VLAN onder meer over automatisch detectie en verbinding van elke gestandaardiseerde IP-telefoon. Ook zijn de nieuwe apparaten uitgerust met Quality-of-Service priorisatie, waardoor gesprekken altijd de bandbreedte krijgen die ze nodig hebben.

De Baseline Switch 2900 Plus familie rackswitches zijn leverbaar in uitvoeringen met 16, 24 en 48 poorten. De 24-poorts PoE-versie leidt data en voeding over één Ethernetkabel en voedt uiteenlopende apparaten, zoals IP-telefoons, draadloze accesspoints en webcamera’s. Elke switch beschikt over vier bifunctionele poorten die configureerbaar zijn voor SFP-glasvezel of UTP-koperbekabeling.

De OfficeConnect managed Gigabit PoE Switch is volgens 3Com vooral geschikt voor kleine bedrijven die hun netwerkomgeving willen uitbreiden met Voice over IP en draadloze functionaliteit. De OfficeConnect switch is uitgerust met tien 10/100/1000-poorten met PoE-ondersteuning en een bifunctionele gigabitpoort voor verbindingen met zware computers, servers en netwerkbackbones. De PoE-ondersteuning biedt voedingsmogelijkheden voor meerdere apparaten over één Ethernetkabel.

Alle nieuwe modellen bieden beveiliging door login-eisen en access control lists, waarmee via de switch gebruiksrichtlijnen kunnen worden opgelegd voor elk toegangspunt tot het netwerk. Tevens kan al het beheerverkeer per poort worden beveiligd met HTTPS-encryptie. De adviesprijzen van de switches variëren van 259 tot 875 euro.

Bron: Techworld