De applicaties zijn gebouwd aan de hand van 3Coms Open Services Networking (OSN)-blauwdruk die de ontwikkeling moet stimuleren van applicaties die eenvoudig zijn te integreren in een 3Com-infrastructuur. De combinatie van routers en OSN-applicaties moet 3Com een wapen bieden in de concurrentie met de Integrated Services Routers van Cisco.

Het 3Com Asterisk IP Communications Platform voegt uniforme VoIP-mogelijkheden toe aan het netwerk. Het gaat om een Linux-gebaseerde applicatie voor het creëren van een IP-PBX voor bijkantoren met maximaal dertig medewerkers. Het systeem biedt functies zoals voicemail, spraakmenu’s en conferencing. 3Com Asterisk ondersteunt tot maximaal 25 gelijktijdige Session Initiation Protocol (SIP)-sessies zonder dat er gebruikerslicenties nodig zijn. De prijs van de applicatie begint bij 995 dollar.

De applicatie voor WAN-optimalisatie is afkomstig van partner Expand Networks en moet bijkantoren sneller toegang bieden tot centrale applicaties. Volgens 3Com kan een prestatieverbetering van vierhonderd procent worden gerealiseerd, en dit zonder een extra appliance in te zetten of de bandbreedte op te hogen. Aan de module hangt een prijskaartje van 315 dollar.

Bron: Techworld