De cartridges van de Ekocycle Cube bestaan namelijk voor 25 procent uit gebruikt consumentenplastic. Dat komt gemiddeld neer op 3 plastic flessen van een halve liter. Nog dit jaar moet de 3D-printer, gemaakt door 3D Systems in samenwerking met Coca Cola, op de markt verschijnen voor een slordige 1199 dollar, omgerekend zo'n 887 euro.

De Cube print objecten tot 15 centimeter groot. De makers van het apparaat komen in eerste instantie zelf alvast met een reeks van 25 3D-ontwerpen zoals accessoires op het gebied van mode, muziek en tech, meldt The Guardian.

Het idee is niet helemaal nieuw. Eerder zagen we dezelfde mogelijkheden met de Filabot, die ook werkt op basis van restplastic, en ook entrepreneur Liz Havlin uit Seattle heeft met de Filamaker dit idee. Maar goed, met wat marketing van Coca Cola en 3D Systems kom je een heel eind. En we geven toe, het apparaat ziet er gelikt uit.

Ook rapper Will.i.am, techambassadeur voor onder meer Intel, is uit de kast getrokken voor de promotie van het apparaat: