Met een gek brilletje turen naar grote schermen waar spectaculaire dingen gebeuren. Het is een curiosum dat thuishoort op attractieparken en kermissen. Grundig heeft nu echter op de IFA-beurs in Berlijn een werkend prototype aan het publiek getoond. De fabrikant heeft hiervoor samengewerkt met een aantal andere bedrijven, waaronder Cobalt Entertainment en 3D Image Processing.

Aanwezigen konden zonder hulpmiddelen 3d-beelden bekijken van een American voetbalwedstrijd. Zij zagen daarbij de bal als het ware uit het scherm spatten. Dat moet een leuk gezicht zijn geweest. Maar Grundig heeft nog wel wat werk aan de winkel voordat 3d-tv's de winkelschappen bereiken. Vooralsnog moet de consument het dus doen met lcd-tv's hd-tv's en wat dies meer zij.

Een van de grootste problemen met het prototype is nog de te lage resolutie voor met name hd-tv's en plasmaschermen. Ook moeten in 3d gemaakte programma's gewoon kunnen worden bekeken op ouderwetse 2d-toestellen. En tot slot moeten programmamakers uiteraard bereid zijn programma's in 3d te vervaardigen.

Grundig denkt desondanks in 2007 productierijpe modellen te kunnen aanbieden.