Software is eating the world, wordt wel eens gezegd. Ook in Nederland, zo blijkt uit onderzoek dat ABN Amro onlangs heeft uitgevoerd. De bank constateert dat de sterke opkomst van cloud computing een van de twee belangrijkste aanjagers is voor de groei van de Nederlandse software-industrie. Toch deinzen veel financieel managers nog terug om gevoelige informatie in de cloud te zetten. Ze zijn bang dat ze een systeem niet helemaal kunnen vertrouwen wanneer ze er niet de volledige controle over hebben.

Laten we deze mythe direct ontkrachten: hybride omgevingen zijn even veilig als de traditionele lokale infrastructuren. Samen met de cloud service provider kan elk bedrijf optimale beveiligingsprotocollen uitwerken en implementeren.

Gratis whitepaper: Wie besluit over hybride cloud?

Blijf als IT'er betrokken bij de besluitvorming rondom hybride cloudoplossingen. Gids met handvatten voor communicatie met diverse business units. Download hier de gratis whitepaper >>

Toegankelijkheid groter

Daarnaast hebben hybride cloudomgevingen veel voordelen in petto voor de CFO. Voordelen, die een lokale infrastructuur niet kan leveren. Hybride cloudomgevingen verbeteren namelijk de toegankelijkheid van financiële data drastisch, zowel van lokale als van in de cloud opgeslagen gegevens. Met de cloud kan elke controller en accountant realtime de laatste door managers ingevoerde data meenemen in zijn analyses en bevindingen.

Hiervoor moeten organisaties natuurlijk eerst over naar de cloud, en dat is een hele stap. Medewerkers moeten zich de cloudomgeving eigen maken, waardoor de leercurve weer even wat steiler wordt. Maar laten we niet vergeten: ook bedrijven als Facebook en Spotify draaien in de cloud. Een cloudomgeving op het werk sluit dus naadloos aan op de online omgeving die we thuis allemaal gewend zijn.

Nog niet overtuigd? Kijk dan eens naar de volgende 5 eigenschappen. Die maken van de cloud een erg krachtige optie.

1. Betere actuele inzichten

Wat we net al stelden: de cloud stelt de finance afdeling in staat realtime de laatste gegevens te benutten. Dat is belangrijk voor bestuurders die daarmee de juiste strategische beslissingen kunnen nemen.

2. Meer controle over operationele kosten

Operationele kosten dalen niet alleen omdat de cloud op lange termijn goedkoper is dan relatief dure lokale infrastructuren. Maar er worden ook minder fouten gemaakt, omdat met de cloud iedereen over de laatste gegevens beschikt. En fouten kosten geld.

3. Betere glazen bol

De cloud centraliseert gegevens in één interface, zodat elke divisie goed kan meekijken. Medewerkers krijgen dus een volledig en real-time overzicht van relevante gegevens, terwijl in een lokale infrastructuur bepaalde cijfers nog wel eens buiten beschouwing worden gelaten. De finance-divisie is nu in staat om aan de hand van accuratere informatie toekomstscenario's op te stellen en daar strategische besluiten aan te verbinden.

4. Meer wendbaarheid

Door de actuele informatie, dat door de cloud mogelijk wordt gemaakt, kan een bedrijf ook veel sneller reageren op nieuwe kansen, prijzen, klantbehoeften en andere trends die van invloed zijn op budget en groeiplannen.

5. Betere interne en externe samenwerking

Doordat de hybride cloud de organisatie voorziet van data die centraal beschikbaar zijn, ontstaat ook een betere en efficiëntere samenwerking tussen regio's en afdelingen. Bovendien wordt de samenwerking met partners en klanten verbeterd door het bieden van bijvoorbeeld API's.

Meer weten? Kijk snel op IBM Cloud Computing.


Aanbevolen whitepapers

Is uw infrastructuur klaar voor de cloud? Wilt u gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen als cloud, social, big data en analytics? Optimaliseer dan eerst uw infrastructuur. Download deze gratis whitepaper >> De kortste weg naar cloudsucces Wat is de beste cloud voor u? Maak een strategische planning voor u van start gaat met cloud computing. Download deze gratis whitepaper >> Cloud, securityrisico of kans? Data in een hybride cloud is een zeer veilige oplossing, mits nieuwe securitymaatregelen worden toegepast. Download deze gratis whitepaper >>