Aanbieders van managed services bieden een scala aan oplossingen waar bedrijven behoefte aan hebben. Denk aan video-conferencing, anti-virus, -spam, -spyware, image controle, instant messaging of e-mail archivering. De professionele providers die dit verzorgen zijn verantwoordelijk voor het functioneren van de software. Inmiddels draaien deze meestal in de cloud.

Gratis whitepaper: Managed services: de businessvoordelen

Hoe werkt het uitbesteden van uw servermanagement precies? Lees alles over kostenbesparingen en verbeterde performance.

Download hier de gratis whitepaper >>

Er is een aantal redenen om voor managed services te kiezen. Zo kost het bijvoorbeeld te veel manuren om bepaalde systemen en software zèlf te beheren. Of de risico's die bij het uitvallen van een systeem ontstaan, zijn te groot. Of de infrastructuur breidt te ver uit als er extra zelfbeheerde oplossingen bijkomen. Hieronder zoomen we in op zeven voordelen van managed services.

1. Aanbieder is een specialist, klant een generalist

Het inhuren van een managed services provider is efficiënt omdat de aanbieder zich heeft gespecialiseerd in de aangeboden diensten. Bij de dienstverlener werken mensen met de juiste kennis en ervaring.

2. Up-to-date tegen bedreigingen

Tegen spam en virussen bieden managed services de beste bescherming door gebruik te maken van meerdere technieken en technologieën naast elkaar. Het is voor een bedrijf lastig om de meest actuele bedreigingen het hoofd te bieden.

3. Schaalbaar

Een managed service is volledig schaalbaar. Een eigen hardwarematige oplossing kan, als het bedrijf groeit, capaciteitsproblemen opleveren en zelfs het overige dataverkeer vertragen.

4. Valt zelden uit

Gebeurt er bijvoorbeeld iets met de hardware waarvan de managed services provider gebruikmaakt, dan wordt er automatisch nieuwe hardware geactiveerd. Als er lokale problemen met de stroomvoorziening zijn, dan schakelen ze over op noodstroom, bij verbindingsproblemen op een andere glasvezelverbinding. Voor de meeste bedrijven zijn zulke automatische voorzieningen te duur.

5. Rationele overcapaciteit

Een managed service benut een rationele overcapaciteit die grote fluctuaties in bijvoorbeeld het internet- en e-mailverkeer kunnen opvangen. Bedrijven kunnen extreme situaties vaak niet aan.

6. Duidelijkheid over de kosten

De totale kosten van managed services staan voor de contractperiode vast. Voor eigen netwerkoplossingen geldt dat er onderhoud nodig is, storingen kunnen optreden en apparatuur vervangen moet worden. Ook hebben zelfbeheerde oplossingen vaak finetuning nodig, dat de nodige manuren kost.

7. Flexibeler

Managed services providers bieden vaak de mogelijkheid tot éénjarige contracten, zodat na een jaar weer opgezegd kan worden. Eigen hardwarematige oplossingen worden vaak in 3 jaar afgeschreven, waardoor bedrijven langer aan de gekozen oplossing vastzitten.


Aanbevolen whitepapers

Zelf beveiligen of een expert inschakelen? Hoe werkt het uitbesteden van uw servermanagement precies? Lees alles over kostenbesparingen en verbeterde performance. Download deze gratis whitepaper >> Uitbesteden, wat levert dat op? Uitbesteden van (delen van ) uw IT kan veel zakelijke voordelen opleveren, zo onderschrijft dit onderzoek van IDC. Download deze gratis whitepaper >> Wat verwacht u van datacentertransformatie? Analyseer data nu op de plek waar het dankzij verbeteringen op server- en processorlevel snel en gemakkelijk kan worden verwerkt: op het mainframe. Download deze gratis whitepaper >>