Als we kijken naar de IT Central station user community zien we dat de belangrijkste criteria voor het kiezen van netwerkmonitoring software schaalbaarheid en flexibiliteit zijn.

De acht beste tools die dan naar voren komen (op basis van reviews op de IT Central Station community) zijn CA Unified Infrastructure Management, SevOne, Microsoft SCOM, FortiSIEM (AccesOps), ScienceLogic, NetScout TruView, Opsview Enterprise en Nagios.

Maar wat vinden enterprise gebruikers echt van deze tools? Wij hebben verschillende uitspraken van gebruikers verzameld, sommige positief en andere negatief. Wij gaan alle eerder genoemde tools langs en noemen wat pro's en cons.

De uitspraken van deze gebruikers komen vanuit de IT Central Station-community en zijn gebaseerd op hun eigen ervaringen.

CA Unified Infrastructure Management (CA UIM)

Complimenten:

"Dankzij 'action automation' (Door een NAS en robot-acties te gebruiken) hebben we een hoop werk kunnen besparen, taken verbeterd en geoptimaliseerd."

-Luis M. Services engineer.

"Aangezien deze tool een heleboel verschillende monitoring technologieën ondersteunt, konden wij een hoop GUI's van andere tools uitschakelen en ze allemaal in CA UIM integreren zodat wij maar vanuit een enkele console hoefde te werken. Bovendien laten de dashboards makkelijk zien wat er precies overal gebeurt."

Joao E. Consultant

"CA UIM helpt ons kritieke servers , application services etc. te monitoren. We hebben veel databases, honderden probes en duizenden applicaties. Deze tool helpt ons om al deze dingen te managen en laat ons goed zien wat er allemaal gebeurt in onze infrastructuur."

Shahzada R. Solution Architect.

Kritiek

"Sommige onderdelen van de Java content zijn nogal buggy en ik zou graag zien dat wij regelmatig upgrades krijgen en verbeteringen aan de GUI."

Reo E. Service Management Engineer

"Vergeleken met andere tools heeft CA UIM minder out of the box correlatie. Het aanpassen van de tool kan worden gedaan met LUA scripting. Een geavanceerde colleratie-optie zou ook out of the box meegeleverd moeten worden.

Vachaspahji N IT Administrator.

"Het is te modulair. Als je een alarm voor tien verschillende dingen instelt maar de host is down, wordt je bij wijze van spreken tien keer gealarmeerd. Het zou leuk zijn als er een soort awareness zou zijn van de gehele service of dat je dat in elk geval kan definiëren. Op die manier zouden de verschillende alarmen onderdrukt kunnen worden. Op die manier gaat alleen het belangrijkste alarm af in plaats van dat je overspoeld wordt met 10 of 15 verschillende."

SrSystemsEngineer3294 Senior Systems Engineer.

SevOne

complimenten:

"Deze applicatie scheidt netwerk issues van applicatie-issues op basis van flow-analyse."

Akash T. Solution Architect.

"Het rapportagesysteem levert belangrijke gegevens en data die helpen goed overzicht te houden over ons netwerk, systeem en volledige IT infrastructuur. Dat geldt zowel voor applicaties als hardware."

Abduk Bari K. Senior Software Engineer.

"SevOne geeft ons de mogelijkheid het globale netwerkinfrastructuur (routers, switches, load balancers, firewalls etc.) te monitoren en ons trends te laten analyseren over een vooraf ingestelde tijdsperiode."

Ken O. Network Management Development en Support.

Kritiek:

"Er kan nog het een en ander verbeterd worden op sommige gebieden. Als je bijvoorbeeld CPU-verbruik wil meten op Windows servers, is er geen optie beschikbaar om het totale CPU-verbruik te meten. Alleen de mogelijkheid om elke core apart te meten. Volledig processorverbruik is belangrijk voor ons."

InfoMngmtSrEng609 Information Management Senior Engineer.

"De manier waarop deze software omgaat met datamigratie tijdens het upgraden van het systeem moet gesimplificeerd en gestandaardiseerd worden."

Tools&AutomationMngr916 Manager van Tools en Automation.

"Wij zouden graag heat mapping en gedetailleerdere data willen hebben."

Mark L. Network Engineer.

Microsoft SCOM

Complimenten:

"Het is makkelijk uit te rollen en te configureren en heeft veel out of the box monitoring mogelijkheden voor Windows omgevingen. Deze tool kan makkelijk worden uitgebreid via XML en scripting."

Mikhail D.

"Wij integreren deze tool in combinatie met onze service desk software. Onze service levels schoten omhoog na het implementeren van deze tool,"

Oleksander P. Chief of Monitoring.

"SCOM is zeer flexibel en de mogelijkheid om verschillende programma's en apparaten te monitoren zijn legio. Het maakt niet uit wat je wilt monitoren, het is mogelijk.

Stevan D. Senior Engineer.

Kritiek:

"SCOM agents zijn zwaar. Wij zouden graag een lichtere efficiëntere footprint willen. Je moet echt een developer mindset hebben om alles uit SCOM te kunnen halen. Ik zou een makkelijkere uitrol van management packs en custom monitors erg op prijs stellen."

Robert P. Manager of Monitoring.

"Het zou fijn zijn als de oude management pack designer terug zou komen. Je kon daarmee heel makkelijk een MP bouwen zonder veel kennis van de achterliggende XML code te hoeven hebben."

QAEng325 QA Engineer.

"Ik zou graag echte ondersteuning willen hebben voor meerdere huurders. Voor service providers is het behoorlijk lastig om verschillende huurders te kunnen monitoren."

Baris D. Solution Architect.

Fortinet FortiSIEM (AccelOps)

Complimenten:

"Deze tool geeft zeer goed aan wat er allemaal gebeurt en waar we moeten kijken als het mis gaat. Dat helpt ons erg bij de capaciteitsplanning."

Randy O. Infrastucture Operations Manager.

"Wij kunnen trends en aanvalspogingen makkelijk volgen dankzij onze online-gebaseerde monitoring-systeem dat wij hebben opgezet. We kunnen account issues makkelijk intern monitoren als hackers proberen in te loggen in onze accounts."

Howard G. Director of IT.

"Dit product vereist niet veel mankracht. Er hoeft niet veel aangepast te worden en dat scheelt weer management overhead."

EntInfoSecArchitect979 Senior Enterprise Information Security Architect.

Kritiek:

"De ping monitoren zijn goed aan te passen, maar het zou leuk geweest zijn als er ook een simpelere monitor bij zat."

Thomas R. Systems Administrator.

"Het maken van Parsers om onbekende events of apparaten te analyseren is erg hinderlijk."

InfSecTL012 Information Security Services Team Leader.

"De dashboards moeten worden verbeterd. Ze geven je zoveel detail dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker voor een leidinggevende is het soms veel te veel informatie."

Michael D. Information Security Officer.

ScienceLogic

Complimenten:

"Administrators kunnen ervoor zorgen dat je overal bovenop zit dankzij de mogelijkheid custom events (voor specifieke apparaten of applicaties) te maken."

Jason K. Senior IT Infrastructure Specialist.

"Het maken van events, het bouwen van apparaat-relaties het het aanpassen van dit alles zijn geweldige aspecten van ScienceLogic voor het monitoren van infrastructuren en applicatie monitoring. Ook de dashboards zijn een geweldige feature."

Arthur P. Associate IT Infrastructure Specialist.

"De mogelijkheid precies te kunnen zien wat er gebeurt en hoe deze onderdelen met het IT-systeem van cliënten werkt is geweldig."

Nick I. Technology Services Director.

Kritiek:

"Het upgrade-proces is bijna altijd een spannende aangelegenheid. De supportafdeling van ScienceLogic weet altijd wel alle problemen op te lossen maar het zou fijner zijn als deze problemen in eerste instantie niet optraden."

Dan M. Member of Technical Staff.

"De rapportagemodule moet worden verbeterd. Wij zijn vaak zelf bezig met het maken van rapporten door rechtstreeks de back-end database te gebruiken in plaats van de ingebouwde tools. Ook zouden wij graag verbeteringen zien in de modelleringsmogelijkheden van de IT service toolset."

Karl F. Senior Director of Systems Integration.

"Het zou fijn zijn als ScienceLogic Netflow ondersteunt zodat het gebruikt kan worden om applicaties te identificeren die de netwerkbandbreedte beïnvloeden."

Paul B. Support Engineer.

NetScout TruView

Complimenten:

"NetScout geeft ons de mogelijkheid snel bij de kern van een probleem te komen. Of dat nou aan de netwerkkant, database applicatieserver of server infrastructuur ligt. Het bespaart ons zo ontzettend veel tijd."

Boris B. Oprichter Tech consulting bedrijf.

"TruView is erg intuïtief en omdat het ons realtime laat zien wat er gebeurt maar ons ook data geeft van wat er eerder gebeurd is, kunnen wij zeer accuraat troubleshooten. Als een gebruiker klaagt over een issue, hoeven we alleen maar daar de historische data te kijken om het probleem snel te isoleren."

Isaac B. Director of IT.

Kritiek:

"Wij zouden graag zien dat het wij de mogelijkheid krijgen met templates te werken voor verschillende groepen. Nu wordt deze tool voornamelijk gebruikt door de netwerkgroep. Het zou mooi zijn als onze server- of database-mensen ook met deze tool konden werken.

Boris B. Oprichter Tech consulting bedrijf.

Opsview Enterprise

complimenten:

"De belangrijkste feature is de distributed monitoring clusters die beschikbaar zijn in de enterprise edities. Aangezien wij meerdere sites runnen wereldwijd is elke seconde dat een van onze sites eruit ligt een kostbare aangelegenheid. Deze feature is van "levensbelang" voor ons."

Noah G. Systems & Monitoring Engineer.

"Opsview heeft meerdere waardevolle features voor ons. Inclusief het makkelijk kunnen configureren van monitors voor nieuwe hosts/services. Bovendien is deze tool ook nog eens compatible met bestaande Nagios plug-ins."

SystemAdmi381.

"Deze tool heeft ons geholpen de boel te stabiliseren en ons er zeker van te laten zijn dat elk netwerk-item dat wij toevoegen goed wordt gemonitord. Als er nu iets mis gaat met een apparaat, weten we het meteen."

Oscar A. Network Operations Center Manager.

Kritiek:

"In opsview 4.6.3 is geen provision voor het maken van bulkwijzigingen aan gemonitorde services via de GUI aanwezig. Het is wel mogelijk dit te doen met een custom script via de API. Sommige van deze problemen zijn opgelost in versie 5 maar we zijn er nog niet."

Designer006 Designer.

Nagios

Complimenten:

"De code van deze tool is lekker lichtgewicht en heeft makkelijk te managen plug-ins. Men kan verschillende APIs toevoegen aan de Nagios core engine en deze maken Nagios nog krachtiger zonder in te boeten aan prestaties."

Nishith V. Senior System Engineer.

Kritiek

"De configuratie en rapportage modules moeten worden verbeterd. Een standaard installatiepakket zou handig zijn. Als je de meegeleverde pakketten niet wilt hebben moet je de mogelijkheid kunnen hebben deze te vervangen met andere via de Nagios plug-in site."

Massimo D. Lan/Wlan Administrator.