Omdat het einde van het jaar nadert willen we graag een bijzondere fotolijst voorschotelen en daarom hebben we gekozen om de mooiste vrouwen uit de techwereld op een rijtje te zetten.

8. Marissa Mayer

We trappen af met de machtigste vrouw in deze lijst: Marissa Mayer. CEO van Yahoo en daarvoor jarenlang woordvoerster van Google. In 2012 werd Mayer opgenomen in de lijst van meest invloedrijke zakenvrouwen van de wereld, waar ze de veertiende plek bekleedde.

Mayer is niet alleen een mooie maar ook een slimme dame. Ze rondde haar studie aan de Universiteit van Standford af, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie.

Marissa Mayer:

7. Lisa Phillips

Helaas is er weinig bekend over mevrouw Phillips, maar succes heeft ze wel. Dankzij haar ervaring als Linuxsysteem- en databasebeheerder werd ze in januari 2010 bij Twitter aangenomen als capaciteitsplanner. Waar ze ervoor zorgt dat het online platform in de lucht blijft.

Lisa Phillips:

Hier spreekt ze uitgebreid over MySQL bij Twitter

6. Sheryl Sandberg

De inmiddels 45-jarige Sandberg is de oudste in de lijst, maar mag er nog zeker zijn. Sinds 2008 is ze actief als Chief Operating Officer bij Facebook en in 2012 gekozen als eerste vrouw als lid van de Raad van Bestuur. Ze doet dus als enige in de lijst weinig onder aan Marissa Mayer.

Daarvoor werkte Sandberg bij Google en is ze onder andere sterk betrokken geweest bij het lanceren van Google.org.

Sheryl Sandberg:

5. Kristin Adams

Oud-cheerleader en American Idol-halvefinalist Kristin Adams is een videogame-freak. Dat bewees ze op het moment dat ze co-host werd in Cheat!. Later zette ze deze passie voort door als verslaggever aan het werk te gaan in het Amerikaanse programma Attack of the Show waar allerlei technische items aan bod komen. De kijkers van haar programma's hebben in ieder geval niets over de looks te klagen.

Kirstin Adams:

4. Jessica Chobot

Een supermodel die haar carrière aan de kant zette en een nieuwe start maakte als journalist, gerelateerd aan technologie. Op het moment dat Jessica Chobot haar switch bekend maakte ging ze viral op internet. In 2006 werd ze aangenomen als presentatrice van de IGN Weekly Show en ze schrijft ook voor de website van IGN. Daarnaast presenteerde ze de videogamepreview 'The Daily Habit' van Fuel TV.

IGN is vooral bekend als entertainmentwebsite die zich richt op games en films.

Jessica Chobot:

3. Amber MacArthur

De 38-jarige Amber MacArthur is in deze lijst natuurlijk opgenomen dankzij haar brains. In het verleden heeft ze twee jaar gewerkt bij Microsoft als web-strateeg en later als website ontwikkelaar bij Razorfish.

Ze kreeg pas echt media-aandacht toen ze als co-host werd gepresenteerd in de technologieserie Call for Help van G4TechTV. Later werkte ze nog voor Gadgets and Gizmos, Torrent en de wekelijkse videocast CommandN.

Amber MacArthur:

2. Morgan Webb

Tijdens haar opleiding begon de beeldschone Morgan Webb uit Toronto, Canada haar tech-skills als developer te ontwikkelen. Daarna maakte ze carrière als websiteadministrator en werd later presentator en webonderzoeker bij 'The Screen Savers' een Amerikaanse TV-show van TechTV dat gaat over nieuwe technologieën en computers.

Webb is al vanaf 2001 actief en dus een bekend gezicht in de techwereld. Op dit moment werkt ze voor game-ontwikkelaar en -uitgever Activision Blizzard, waar ze ook maandelijks het World of Warcraft discussieprogramma 'WoW Source' produceert en presenteert.

Morgan Webb:

Flickr

1. Jade Raymond

Tien jaar lang was Jade Raymond actief bij game-ontwikkelaar Ubisoft en was onder andere de producer van de eerste twee Assassin's Creed games, Watch Dogs en Splinter Cell. De laatste vier jaar was Raymond managing director bij Unisoft Toronto. In oktober 2014 kondigde ze aan te stoppen bij Ubisoft. Op dit moment leidt ze de Visceral Games Studio, waar ze werkt aan Star Wars games, de mooiste van de lijst.

Jade Raymonds: