Hoewel de servers er een uur uitlagen, viel het aantal downloads op de eerste dag na lancering vijf keer zo hoog uit als na de introductie van Firefox 2.0 (destijds waren er 1,6 miljoen downloads in het eerste etmaal). Op het hoogtepunt werden er 283 exemplaren van Firefox 3.0 per seconde opgehaald.

Het marktaandeel van Firefox 3.0 ligt inmiddels boven de 5 procent. De meeste downloads vonden plaats in de Verenigde Staten (2,6 miljoen), Duitsland werd tweede met 662.000 downloads.

Op het moment van schrijven stond het aantal downloads al boven de 10 miljoen. In Nederland zijn er tot nu toe ruim 180.000 exemplaren van de nieuwe browser gedownload.

Mozilla wil het aantal downloads in de eerste 24 uur voordragen bij het Guinness World Records boek. Het definitieve aantal dat Mozilla zal aanmelden, zal waarschijnlijk iets lager liggen dan de gerapporteerde 8,3 miljoen, schrijft John Lilly (CEO van Mozilla) op zijn blog.

Kritiek lek

Enkele uren na de officiële introductie van Firefox 3.0 dook ook de eerste kwetsbaarheid op in de nieuwe browser. Het Zero Day Initiative van Tipping Point meldde een kritiek lek.

Het team van Zero Day Initiative verstrekt weinig details over de kwetsbaarheid. Volgens een bericht op het blog van het Zero Day Initiative is er een actie van de gebruiker nodig om het lek te misbruiken. De vulnerability kan een aanvaller in staat stellen om willekeurige code uit te voeren op een gecompromitteerd systeem. Daarmee betreft het volgens Tipping Point een kritiek lek.

Mozilla is inmiddels op de hoogte gesteld van het lek, dat ook Firefox 2 treft, en werkt aan een oplossing.