1. Het creëren van grootschalige Linux implementaties

Hoe kun je grootschalige Linux-deployments creëren binnen Azure? Daarvoor heeft Microsoft Virtual Academy (MVA) sessies opgezet. Hoe moet je een dergelijk project aanjagen, welke sleutelafwegingen moet je maken. De sessies tonen onder meer scripting voorbeelden om deployments te vergemakkelijken.

2. Hadoop en je eerste stappen binnen de big data wereld

Ben je een IT-professional die zich pas in Hadoop gaat verdiepen, check dan MVA's webinar over Hadoop in de cloud. Beheers de in's en out's van Hadoop gratis op de Microsoft Virtual Academy met de "Implementing Big Data Analysis" trainingsserie. Daarnaast biedt Microsoft overigens ook nog het e-book "Werken met big data op Azure".

3. VMware en zijn connectie met open-source

Het op grote schaal gebruikte VMware heeft open-source voor een groot deel omarmd. En dat maakt de facilitator van virtualisatie ook automatisch interessant voor MVA en de open source-community. Zo bood MVA VMware-sessies met VMware virtualisatie-experts Symon Perriman, Jeff Woolsey en Matt McSpirit.

4. Hoe tem je Android en iOS binnen BYOD?

Als je moeite hebt met (het implementeren van) BYOD, dan heb je je waarschijnlijk afgevraagd hoe je het makkelijker voor jou en je team kan maken. Het aantal en de diversiteit van de apparaten die toegang tot je bedrijf vragen, groeit met de dag. Hoe houd je alles in je organisatie veilig? Experts Kevin Remde en Simon May bieden daarom bij MVA een cursus over mobile device management (MDM) beleid, en hoe tools als SCCM (System Center Configuration Manager) en Microsoft Intune daar bij te gebruiken zijn.

5. Linux en FreeBSD-IaaS binnen Azure

Voor IT-professionals die willen weten wat Windows Azure allemaal mogelijk maakt voor Linux en FreeBSD-gebaseerde IaaS oplossingen. Hoe kun je bestaande Linux-gebaseerde IaaS-oplossingen bijvoorbeeld van je private cloud naar Azure migreren? Microsoft Technical Evangelist Oguz Pastirmaci gaf er een sessie over.

6. De mogelijkheden van Linux en Windows-componenten

Of je nu een developer bent bij een start-up of een IT-professional in een grote onderneming, je software applicaties bevatten waarschijnlijk zowel Linux- als Windows-gebaseerde componenten. Deskundigen Ross Gardler en David Tesar stipten in een sessie deze gemeenschappelijke open source tooling aan en lieten zien wat er mogelijk is, van een zero-proces omgeving tot een volledig geautomatiseerde productieomgeving.

7. Het beste halen uit open source

Open source kan een zegen en een vloek tegelijk zijn, voor het ontwikkelteam maar ook voor de afdeling compliance. In een MVA-sessie laten experts zien hoe je open source libraries bruikbaar kan maken voor productontwikkeling. Focuspunten: de typen beschikbare licenties, integratie met Nuget, finetuning mogelijkheden aan de hand van proxy-faciliteiten, de rol van Nexus en hoe je dit systeem probleemloos voor het ontwikkelteam kan implementeren.

8. ASP.NET en open-source

Open-source en Microsoft? Jazeker. Je hoeft niet verder te kijken dan ASP.NET om te zien dat zaken allang zijn veranderd. ASP.NET wordt ontwikkeld met zowel interne ontwikkelaars als in samenwerking met een gemeenschap van open source-ontwikkelaars. Je krijgt toegang tot de broncode en levert een bijdrage via GitHub. Stel dat je NodeJS developer bent, dan is er begeleiding van MVA voor jou. Python? Ook dat is afgedekt.

9. Een kickstart met MongoDB

Vraag je je af waarom iedereen het over NoSQL heeft? Als je een open source-ontwikkelaar bent en je wil ongestructureerde data opslaan, bekijk dan via MVA waarom MongoDB, een schaalbare documentgeoriënteerde database, zo populair is in dit wereldje. Plus ontdek hoe je het kan gebruiken op Azure. Experts Steven Edouard en Rami Sayar laten zien hoe gemakkelijk het is om aan de slag te gaan.

Doe nu een MVA-training en krijg € 85 korting op TechDays 2015!