Hartjes USB-stick

Laten we maar meteen beginnen met een supercliché-cadeau. Een USB-stick in de vorm van een hartje. Oubollig? Misschien, maar je kan nooit genoeg USB-sticks of andere vormen van opslag hebben. Waarom dan niet eentje die jouw (potentiele) wederhelft doet denken aan jou?

Prijsindicatie: De 8 GB-versie kost 15 euro

Koekjes van/voor mij/jou

De liefde van je wederhelft (nee, niet alleen de man) gaat door de maag, samen koekjes bakken is romantisch en jezelf vereeuwigen in koekjes voor de ander is natuurlijk geweldig. Via Etsy kan je een 3d-geprinte koekjesvorm van jezelf en je wederhelft laten maken en zo je koekjes nog persoonlijker maken.

Prijsindicatie: 68 euro

QWERTY-ontbijt

Chris Dimino had dit idee al toen hij nog studeerde aan de Schoof of Visual Arts in New York. Na z'n studie heeft hij z'n droom omgezet in werkelijkheid en het toetsenbord-wafelijzer is nu in veel verschillende landen te koop waaronder ons landje.

Prijsindicatie: 130 euro

Glazen "ijs" lamp

De Bloklamp is gemaakt door de Finse ontwerper Harri Koskinen. De 25-watt peer is ingesloten in twee glazen helften en geeft het geheel daardoor een mooie ijzige look.

Prijsindicatie: 165 euro

PC-leed als kussens

Kunstenares Beth Cummings uit Chicago vond dat techneuten ook recht hebben op een zachte zetel. Zij ontwierp drie vilten Mac-kussens met de toepasselijke opdruk 'Command, Option, Esc' en in typische Apple-kleuren. Inmiddels zijn er tientallen fans en kunstenaars die los gaan met dit concept en Etsy staat vol met varianten van de welbekende toetscombinatie.

Prijsindicatie: Verkrijgbaar vanaf ongeveer 20 euro

Pi armband

Speciaal voor wiskundefans kan je je wederhelft blij maken met een armband met de eerste cijfers achter de komma van het getal Pi. In plaats van Pi kun je ook voor armbanden gaan met een persoonlijke boodschap in tekst of binaire code.

Prijsindicatie: Vanaf 3,70 euro

Geef haar de maan

In zijn rol als Bruce Almighty ving Jim Carey met een lang touw de maan voor zijn liefje. Wie niet over goddelijke gaven beschikt, koopt deze maanlamp voor zijn valentijn. De lamp is in te stellen met de 12 maanstanden. Dankzij de ingebouwde lichtsensor kan de maanlamp automatisch beginnen te projecteren zodra het donker wordt.

Prijsindicatie: 29,95 euro

Design speakers

Met deze fraai ontworpen draagbare X-Mini Speakers kan je Valentijn iedereen laten meegenieten van haar digitale muziekcollectie. De geluidskwaliteit is uitstekend, volgens het MoMa. Trek de speaker iets omhoog als je meer bastonen wilt horen. De speakers kun je opladen met de bijgeleverde usb-kabel. Volledig opgeladen zijn ze zes uur te gebruiken.

Prijsindicatie: 39 euro

Sfeerlamp

Met deze tweede generatie LivingColors LED lamp van Philips kun je een kamer sfeervol verlichten, in welke kleur je maar wilt. Dankzij de zeven ingebouwde led's zijn er 16 miljoen kleurcombinaties mogelijk, zo belooft Philips. Met een afstandsbediening kun je de lichtsterkte bijstellen. In de automatische modus komen alle mogelijke kleurencombinaties langs in een vooraf op te geven tempo.

Prijsindicatie: 65 euro