Voor een van de allereerste exemplaren van Google Glass werd 90.000 dollar geboden op veilingsite eBay. Techsite Wired had contact met de aanbieder van de bril, die de veiling beëindigde omdat hij de gebruikersvoorwaarden van Google schond door het toestel te willen verkopen.

De originele aanbieder had een Explorer Edition bemachtigd. Deze eerste generatie brillen zijn voor ontwikkelaars bedoeld. Vorig jaar op ontwikkelaarscongres Google I/O schreven zo’n 2000 mensen zich in voor deze 1500 dollar kostende testversie. Ook een aantal mensen won zo’n exemplaar in een twitteractie.

Lef om bril te verkopen

Een van deze winnaars besloot de cyberbril op eBay te zetten. Daar schoten de biedingen in korte tijd omhoog van 5000 naar 90.000 dollar. Op Google+ ontdekte de man dat mensen boos waren over het feit dat hij het lef had de bril te koop aan te bieden en dat hij zich daarmee niet hield aan de gebruikersvoorwaarden die Google hanteert voor de bril..

Google stelt daarin dat de vroege versie niet mag worden doorverkocht en dat het bedrijf zich het recht behoudt om de cyberbril te deactiveren als dat wel gebeurt. Daarop maakte de aanbieder een eind aan de veiling.