De in bèta verkerende browser was in de eerste week na de lancering begin september redelijk populair, maar is inmiddels weer heel diep afgezakt in de markt.

IE op 85 procent in Nederland

Onbetwist aan de leiding gaat Internet Explorer van Microsoft. Wereldwijd gezien haalt de browser een gemiddelde van 81 procent en in Nederland zelfs ruim 85 procent. Naast het minimale marktaandeel van Chrome valt ook Firefox van Mozilla tegen. Wereldwijd gezien komt de vuurvos niet verder dan veertien procent, in Nederland net elf procent. Ook Safari van Apple doet het niet al te best op de browsermarkt, nergens reikt Safari verder dan de twee procent, ook in Nederland niet.

De cijfers komen uit een onderzoek van OneState. Een ander onderzoek van Marketshare van vorige maand laten echter andere cijfers zien. Daarin komt IE wereldwijd nier verder dan 71 procent en zit Firefox op bijna twintig procent. In dit onderzoek reikt Chrome tot 0,74 procent.

Google's Gewicht

Het enige land waar Chrome op de een procent marktaandeel zit, is in Spanje. Maar Google wil de cijfers drastisch omhoog gaan krikken. In januari 2009 komt Chrome uit bèta en dan wil Google zijn browser voorgeïnstalleerd krijgen op pc's. Het bedrijf zegt al zijn gewicht in de strijd te willen gooien om deals met computerproducenten af te sluiten. Ook is het bedrijf uit Mountain View bezig om Chrome op Mac OS X en Linux te krijgen.