UnitedGlobalCom bezit al tweederde van alle aandelen en wil nu ook de rest in handen krijgen. UGC Europe, het nieuwe holdingbedrijf van UPC, heeft inmiddels een speciaal team samengesteld die het bod gaat bestuderen. Aandeelhouders van UGC Europe – dat ten tijde van de schuldsanering nog New UPC heette - kunnen voor elk aandeel dat zij bezitten negen aandelen in UnitedGlobalCom krijgen. Het bedrag per aandeel ligt hiermee net geen 10 procent hoger dan de slotkoers van 3 oktober. In totaal betaalt United meer dan 950 miljoen dollar voor de aandelen. Als UnitedGlobalCom de andere aandelen in handen krijgt, volgt er een fusie. Saillant detail is dat UGC Europe over deze beslissing geen zeggenschap heeft gekregen en een eventuele fusie dus als zoete koek moet slikken.

Schuldsanering

UPC vroeg eind vorig jaar uitstel van betaling aan. Het bedrijf zag dit als 'gezond dwangmiddel' om te voorkomen dat de herfinanciering zou worden tegengehouden. Een dergelijke truc heeft telecombedrijf Versatel eerder met succes toegepast. Begin dit jaar gingen de aandeelhouders van UPC akkoord met de financiële herstructurering, waarbij schuldeisers achter het net visten.

Aandelendans

De aandeelhouders van het vroegere UPC hebben de waarde van hun aandelen door alle perikelen flink zien verwateren. Op 5 september zijn de aandelen UPC van de Amsterdamse beurs gehaald. Rond diezelfde tijd kreeg UGC Europe een notering aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Het is nog niet bekend of UnitedGlobalCom na de overname de aandelen van de Nasdaq haalt.