Icahn is boos over Yahoo's afwijzing van het overnamebod van Microsoft van 47,5 miljard dollar. De board of directors is een machtiger variant van de Nederlandse Raad van Commissarissen en uiteindelijk besluit of een overnamebod geaccepteerd wordt. Icahn wil daar nu bestuursleden benoemen die positief tegenover een overname staan, en eventuele toekomstige biedingen zullen voorleggen aan de aandeelhouders.

De aandeelhouders zullen tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van aanstaande juli nieuwe bestuurders benoemen.

Open brief

In een open brief aan het management van Yahoo noemt Icahn de afwijzing 'irrationeel'. En het blijft niet alleen bij dreigende taal. De miljardair bezit inmiddels 50 miljoen aandelen Yahoo, wat neerkomt op een belang van 3,6 procent.

Icahn staat bekend als een 'activistische aandeelhouder' die herhaaldelijk bedrijven onder grote druk zet. In het verleden heeft hij bij onder meer Time Warner en General Motors aangedrongen op beleidswijzigingen.

Microsoft en beleggers wachten af

Microsoft heeft overigens nog helemaal niet gezegd of het bereid is de onderhandelingen te hervatten. De softwaregigant heeft zijn bod inmiddels ingetrokken.

Beleggers lijken de kat dan ook nog even uit de boom te kijken. Het aandeel Yahoo staat op bijna 27 dollar, nog ruim onder de 33 dollar per aandeel die Microsoft bood.