De verf werkt net als bijvoorbeeld magneetverf en de schoolbordverf die al langer bestaan. Achter het geschilderde vlak moet zich alleen nog wel een traditionele schakelaar bevinden, daarmee kan bijvoorbeeld de lamp in de woonkamer worden bediend. De aanraakgevoelige verf, met de toepasselijke naam 'on/off', kan vervolgens worden gebruikt om de schakelaar om te zetten.

De daadwerkelijke schakelaar verdwijnt daarmee uit het zicht. De grootte van het aanraakvlak kan zelf worden gekozen. Daarmee wordt het mogelijk een hele muur om te bouwen tot lichtschakelaar. Het vlak dat wordt gebruikt als schakelaar kan iedere kleur krijgen die de gebruiker wil. Daarnaast is de schakelaar met een verfroller of kwast aan te brengen op vrijwel iedere ondergrond.

Nog niet verkrijgbaar

In een demonstratievideo (zie onderaan) voor de Franse tv-zender France 2 tonen de ontwikkelaars de mogelijkheden. Ieder elektrisch apparaat dat met een schakelaar te bedienen is kan worden gebruikt. Ondanks dat er een demonstratievideo beschikbaar is, is nog onduidelijk wanneer de verf ook daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn.

Een demonstratie van de werking van de verf. De video wordt vertoond tijdens een uitzending van de Franse tv-zender France 2. In de video wordt dan ook alleen Frans gesproken.