De groei blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Op 1 januari 2008 bedroeg het totaal aantal .nl-domeinnamen 2.695.454.

De SIDN zegt dat ze in 2007 verschillende maatregelen heeft genomen om de dienstverlening aan de ongeveer 2.100 tussenpersonen en abonnees verder te verbeteren.

Zo is de zogenaamde zonefilefrequentie verhoogd. Doordat het verversen van dit indexbestand in 2007 is opgeschroefd van één naar twaalf keer per dag, duurt het nu meestal nog maar een uur voordat een domein actief is. Daarnaast heeft de SIDN de helpdesk gemoderniseerd, waardoor de inkomende telefonische en e-mailberichten beter kunnen worden afgehandeld. Ook is de Whois-functie van de website uitgebreid.

Roelof Meijer, de algemeen directeur van de SIDN, zegt dat de groei benadrukt dat de SIDN een "belangrijke en unieke rol" vervult. "Daarvan zijn we ons terdege bewust en daarom streven we ernaar zo transparant mogelijk te opereren."

Landrush

Wat het effect is van het vrijgeven van numerieke domeinnamen in 2008 is nog niet bekend. De problemen rondom de landrush van 28 februari 2008 zijn niet meegenomen in het jaarverslag.