Het derde kwartaal werd afgesloten met een omzet van 3,04 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar was dit nog 2,93 miljard euro. De winst groeide van 334 miljoen euro tot 349 miljoen euro.

KPN verwachtte eerder een low single-digit-groei, maar verwacht nu dat het 2006 kan afronden met een mid single-digit-groei. Volgens Het Financieele Dagblad wordt hiermee een groei van ongeveer 5 procent bedoeld, in plaats van de eerder geraamde groei van 1 tot 3 procent.

Volgens KPN ontwikkelt de Nederlandse communicatiemarkt zich sneller dan andere Europese landen tot 'een markt waar klanten sterk breedbandgeori├źnteerd zijn'. Als gevolg hiervan stijgt het aantal mensen met een voip-abonnement snel.

Het totaal aantal voip-gebruikers steeg tot 270.000. Dat zijn 114.000 abonnementen meer dan in het tweede kwartaal. Het telecombedrijf was in het derde kwartaal naar eigen zeggen de snelstgroeiende voip-aanbieder in Nederland. KPN zegt een aandeel van 25 procent te hebben in de voip-markt.

Met name dankzij de overname van Telfort steeg de omzet van de divisie Mobiel met 16,6 procent naar 241 miljoen euro. Ook de buitenlandse activiteiten van E-Plus en Base zorgden voor positieve cijfers, aldus KPN.

De divisie Vast zag de omzet in een jaar tijd dalen met 3,8 procent. In het derde kwartaal zegden 140.000 abonnees hun vaste telefonie-abonnement op. In het tweede kwartaal waren er 165.000 abonnees die hun vaste telefoonabonnement van KPN de deur uit deden.

KPN bereikte in het afgelopen kwartaal de mijlpaal van twee miljoen adsl-aansluitingen. Het aandeel op de breedbandmarkt steeg daarmee naar eigen zeggen licht tot 42,7 procent.