Dat schrijft hij in een bericht aan zijn fans. "Een paar erg slimme individuen zijn bezig onze site te hacken en onbereikbaar te maken. Het is een constant gevecht om 'm in de lucht te houden. We zijn bezig om uit te vinden wie erachter zit en we zijn van plan om de daders te vervolgen."

Reden voor de aanvallen op de site van Michael Moore is ongetwijfeld de Amerikaanse première van zijn film 'Fahrenheit 9/11' later deze week. De documentaire is erg kritisch over de rol die de Amerikaanse president George W. Bush heeft gespeeld na de aanslagen van 11 september en bij de oorlog tegen Irak.

De film is controversieel. De conservatieve groep 'Move America Forward' dringt er bij bioscopen op aan om de film van Moore niet te vertonen. Volgens de actiegroep verdient Moore geld over de ruggen van de Amerikaanse soldaten in Irak.

Het is niet voor het eerst Michael Moore te lijden heeft onder internetaanvallen. In mei vorig jaar bekladde een hacker al eens de site van de linkse filmmaker. Reden voor de <i>defacement</i> was destijds de film 'Bowling for Columbine'. Volgens de hacker was deze film misleidend.