HP beloont CEO Meg Whitman voor de eerste tekenen van de grote ommekeer. Het bedrijf is nog altijd herstellende van een lastig decennium, inclusief mislukte CEO’s. De topvrouw die in 2011 aantrad ging destijds akkoord met het symbolische salaris van 1 dollar per jaar. Uit beursdocumenten blijkt dat bedrag per 1 november verhoogd naar 1,5 miljoen dollar.

Vanzelfsprekend is die dollar een relatief bedrag, aangezien op de achtergrond gewoon aandelen en mogelijk ook bonussen zijn uitgedeeld. Whitman, zelf overigens al jaren miljardair vanwege een succesvol verleden bij eBay, kreeg tot dusver namelijk al een aandelenpakket dat volgens de The Huffington Post nu circa 16,5 miljoen dollar waard is.

Daar heeft ze wel zelf aan bijgedragen. Ondanks het feit dat de omzet van HP blijft dalen, is de aandelenkoers onder de leiding van Whitman wel gestegen, met ongeveer 20 procent sinds zij de leiding overnam. Het afgelopen jaar is de waarde van een aandeel HP zelfs verdubbeld, nadat deze de eerste 15 maanden van het Whitman-tijdperk kelderden. Oorzaak is de uitgesproken nieuwe koers van HP. Whitman denkt echter dat de pc- en printermaker pas in 2016 echt hersteld is.

Lees verder: De ommekeer voor HP lijkt aanstaande