Internet heeft een 'potentie voor het kwaad'. Aldus stelt David Hope - Aartsbisschop van York - in Conservatism, het blaadje van de Conservative Christian Fellowship. De opmerkelijke uitspraken werden overgenomen door The Times. Het is voor het eerst dat een Aartsbisschop zo hard uithaalt naar internet.

Hope waarschuwt voor computertovenarij. "Deze technologie kan ons uiteindelijk verzwelgen", stelt Hope. Computers en internet zijn allemaal leuk en aardig, zo is de redenering, maar het gevaar is dat ze resulteren in een zielloze maatschappij.

Verder maakt Hope zich grote zorgen over het gebrek aan menselijke interactie door de geneugten van internet. Er zou voor sommigen nauwelijks meer reden zijn om huis en haard te verlaten om met mensen in contact te komen. Gemakshalve vergeet de kerkelijk leider hierbij dat virtuele communicatie ook een vorm van menselijk contact is.

De educatieve voordelen van moderne communicatiemiddelen worden door Hope onderkend, maar het staren naar televisie- of computerschermen en het geklik op muizen en toetsen kan rampzalige gevolgen hebben. "Internet heeft het in zich om onszelf te vernietigen."