Acer beschuldigt HP ervan dat het inbreuk maakt om patenten, in handen van Acer, die betrekking hebben op zijn antenne- en dvd-rom-technologie. De aanklacht is ingediend bij hetzelfde gerechtshof in Texas als waar HP zijn rechtszaken tegen Acer heeft ingediend.

De ruzie tussen de twee pc-fabrikanten is aangezwengeld door HP. Het bedrijf diende in maart en april twee aanklachtentegen Acer, waarin het zijn concurrent beschuldigde van het schenden van tien patenten van HP.

HP eist een schadevergoeding en compensatie van Acer. Ook wil het bedrijf dat Acer de standaardvergoeding betaalt voor het gebruik van de patenten.

In mei betrok Acer zijn leveranciers al bij de rechtszaken door hen aan te klagen met de eis dat zij samen met Acer HP het hoofd bieden in de HP-rechtszaken. Doorgaans hebben fabrikanten als Acer overeenkomsten met hun leveranciers waarin staat dat zij claims die te maken hebben met intellectueel eigendom vergoeden.

Analisten denken dat de rechtszaken van HP te maken hebben met het feit dat Acer voet aan de grond probeert te krijgen in de Verenigde Staten.