"De overname zal zeker slagen. Zo niet, dan stap ik op", zo heeft Acer-topman J.T. Wang tegenover een Chinese krant gezegd. De uitspraak is bevestigd door een woordvoerder van het computerbedrijf. Wang deed zijn uitspraken na het nieuws eerder deze week dat Acer branchegenoot Gateway voor 710 miljoen dollar wil overnemen.

Het overnamebod is niet zonder kritiek ontvangen. Zo klinken er geluiden in de computerindustrie dat het bod te hoog zou zijn. Andere critici speculeren over eventuele problemen die kunnen ontstaan als Gateway samensmelt met Acer. Zo wordt er gespeculeerd dat Acer ook het Nederlandse Packard Bell of Gateway-dochter Emachines zal opslokken.

Ook wordt er getwijfeld aan de strategie om meerdere merknamen te handhaven. Het merk Gateway zou na de overname blijven bestaan, naast Acer.

Met Gateway wordt Acer een bedrijf dat jaarlijks 20 miljoen pc's verscheept en een jaaromzet behaalt van ongeveer 15 miljard dollar. De schaalvergroting zou volgens Acer voordelen opleveren en kosten sparen.