Takeitnow verkoopt computers en computeronderdelen en haalde de afgelopen jaren een omzet van 3 tot 5 miljoen euro. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.

Takeitnow richt zich vooral op consumenten, terwijl ACES Direct bedrijven met meer dan 10 werkplekken bedient. Met de overname wil ACES dan ook uitbreiden naar de consumentenmarkt.

Takeitnow heeft een grotere naamsbekendheid onder consumenten, bepleit Tom Coehorst, directeur van ACES Direct. Bovendien heeft de onderneming al een netwerk onder leveranciers en producenten.

De twee nieuwe bedrijven zullen dit jaar een gezamenlijke omzet van zo'n 30 miljoen euro halen. Tegen 2010 moet dat groeien naar 60 miljoen, zegt Coehorst tegen Webwereld. Die groei moet vooral uit Takeitnow komen. Coehorst zal daarvoor "enkele tonnen" aan marketing uitgeven.

Takeitnow is de oudste online computerwinkel van Nederland. Directeur Martijn Hoogeveen kent de oprichtingsdatum van de winkel nog altijd uit het hoofd: 14 januari 1999.

De winkel stond sinds vorig jaar juli in de etalage omdat het niet langer tot de kernactiviteiten van moedermaatschappij iMerge behoorde.

iMerge heeft al kort na de oprichting van Takeitnow zijn aandacht verlegd naar het leveren van webwinkels aan andere bedrijven. Volgens Hoogeveen, directeur van iMerge en Takeitnow, brachten die zakelijke activiteiten de redding toen de internetzeepbel knapte. "We hebben vanaf het begin business to business ernaast gezet: shopjes bouwen. Het is heel ouderwets, gewoon centjes verdienen door diensten te leveren en nooit meer uitgeven dan we verdienden."