De acht verdachten vormden de zogenoemde 'MBAM Gang' (Microsoft Billing Account Management). Ze zijn afgelopen week in drie Bulgaarse steden opgepakt, zo laat Microsoft weten. De individuen zouden e-mails hebben verstuurd die afkomstig leken te zijn van de MSN-helpdesk. Ook zouden ze tientallen nep-sites hebben opgezet voorzien van het ontwerp, de kleuren en het logo van MSN.

Gebruikers werd per e-mail gevraagd hun persoonsgegevens te actualiseren. Met de persoons- en creditcardgegevens die ze op die manier wisten te ontfutselen, zouden ze zelf voor meer dan 50.000 dollar aan aankopen hebben gedaan. Voor zover bekend komen slachtoffers van deze MBAM Gang uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Microsoft heeft de Bulgaarse opsporingsdienst NSCOC (National Services to Combat Organized Crime) geholpen in het onderzoek naar de daders. Beide partijen reageren ingenomen met de arrestaties. "Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen de personen die het gemunt hebben op internetgebruikers", verklaart Horacio Gutierrez van Microsoft. Het bedrijf hoopt dat deze arrestaties een waarschuwing zijn voor andere internetoplichters.