Cellmania ontwikkelt, beheert en verspreidt mobiele applicatiewinkels voor telecomaanbieders. Die kunnen die app stores dan onder eigen naam voeren. Het bedrijf levert zijn 'whitelabel'-oplossing mFinder aan onder meer T-Mobile, Telstra, Telus, Virgin Mobile, Sprint, Airtel, AT&T, Boost Mobile, Optus en Orange. Cellmania zegt die klanten te blijven ondersteunen na de overname door Research in Motion (RIM).

Backend App World

De overname is duidelijk bedoeld om de backend van Blackberry's App World te verbeteren, schrijft ict-blog Techcrunch. Cellmania's mFinder biedt onder meer beheer, kopieerbeveiliging en aflevering van content. Dat laatste omvat naast apps ook wallpapers voor telefoons, ringtones, muziek en filmpjes. mFinder bedient diverse mobiele platformen, waaronder Android, Symbian en Java.

Afrekenen

Het aantal beschikbare apps in de BlackBerry App World is met minder dan tienduizend. Dat is nogal klein vergeleken met het grote aanbod in de app-winkels van concurrenten Apple en Google. Belangrijk voordeel van de overname van Cellmania is volgens techblog Mashable dat RIM makkelijker de telecomproviders kan inzetten voor het afrekenen voor betaalde apps.