Froger, de onechte zoon van Tom Jones, had nu nog ergens in Schapenmaag-Oost op een biljart met zijn kruis naar voren staan stoten als Curry hem toen niet aan een breed publiek had gepresenteerd. Adam ging naar Amerika en Reneetje zong dat het daar koud was. Het goede was wel dat hij Patricia Paay meenam. Moest met geweld. Dacht in die tijd dat ze in haar eentje alle Andrew Sisters was. Curry was toen al in voor het nieuwe, het bijzondere. Paay was de eerste pygmee ter wereld die naakt voor een mannenblad poseerde. Twee keer zelfs. Was de afspraak. Bij iedere centimeter er bij mocht ze weer in haar blote kont.

Sindsdien heb ik problemen met Curry. Ik wantrouw die jongen. Ik neem sowieso niets aan van mannen met een vrouw die net zo lang is als hun hoofdhaar. Wordt dan een komisch duo. Buit dat verschil in lengte uit en zet een dopneus op, maar verveel niet ons daarmee, Ronald McCurry.

Alles irriteert me aan die vogel. Dat gedoe met helikopters. Dat wordt dan alleen maar aangeschaft om zijn haar droog te wapperen. Ik vind met een kortgedekt hoofd op de fiets naar je werk en er dan pas 's middags achterkomen dat je broekspijp nog in je sok zit ook wel iets hebben. Nee, Curry laat de hond uit in zijn heli. En als het nou nog wat was. Nee, zo'n proletenhelikopter met maar drie bladen. Echt zo'n arme mensen helikopter. Koop dan niks.

We waren even van hem af. Soms kwam er wel eens een berichtje uit Amerika dat we allemaal de kolere konden krijgen en dat hij lekker heel rijk was en allemaal dingen liet bewegen op zijn pc en wij niet. "Houden zo", dacht ik. Dat is nu over. Paay haar honden kregen allergie. Kunnen alleen maar in een grachtenpand wonen, anders krijgen ze schurft. Zijn we lekker mee. Curry wil dat nu ook in Nederland alles gaat bewegen. Heeft hij bedacht in zijn kantoor. Daar zag ik een foto van. Een immense ruimte vol witte kussens. Lekker op je rug werken met de laptop op je buik. Wolkenwietje in zakenland.

Maar Curry, luister eens, ik wil niet dat het beweegt op mijn pc. Ophouden nou. Die lullende paperclip van Microsoft daar heb ik dagen tegen zitten schreeuwen. "NEEEEEEEE, FUCK OFF!!! JE KAN ME NIET HELPEN, NEPPUNAISE!! Die laat zich niet meer zien. Ik vind televisie op de televisie al niet te harden. Ik wil geen pratende leuke mannetjes die interactief op mij reageren. Muisjes op hun reet en ze maken een sprongetje, dat kan allemaal tegenwoordig. Maar IK WIL HET NIET!!!

Toch maar eens een keer gaan kijken. Je bent onderzoeksjournalist of niet. De verwachte hel. Alles meteen fullscreen. Ha, kijk, daar is het pratende animatiemannetje al. Loeki de Leeuw voor Moderne Mensen Zonder Smaak. Ach, nee wat leuk, hij kijkt heel guitig over een letter heen, op zoek naar de interactieve gebruiker. Het duurt lang. Eindelijk beweging. Een bombardement van schermpjes. Er beweegt inderdaad van alles. Niet om aan te zien. Curry presenteert televisie uit de jaren '20. Beschamend slechte filmpjes van mensen die hun ballen au doen tijdens het snowboarden. Dat werk. Schaamteloos incashen op het succes van Jackass. Meer zie ik er niet in. Achterhaald gedoe. Hier op WebWereld zijn we lichtjaren verder.

Probeer het maar eens. Deze tekst voor je neus en dan de ogen van links naar rechts bewegen. Als het goed is gaat er dan van alles in je hoofd bewegen.