Adobe ontwikkelaar Rick Cabanier demonstreert dat het mogelijk is om Flash-elementen snel om te zetten in html5-formaat. Normaal gezien vereist dat een programmeerklus van enkele uren of zelfs dagen. Adobe toont nu dat het mogelijk is om dit in een paar minuten te doen.

John Nack, productmanager bij Adobe, wijst er op zijn blog op dat het slechts gaat om een technische demo en dat er nog niets concreet wordt beloofd. De tool is bedoeld om aan te tonen dat er binnen korte tijd Flash-elementen zijn te converteren naar html5, wat programmeurs uiteindelijk tijd moet schelen. Zeker nu is dat belangrijk omdat Flash niet op alle platforms werkt, aldus Nack, die wijst op iOS-apparaten van Apple.

Geen volledige conversie

Het gaat om de conversie van .fla-elementen, bewerkbare Flash-bestanden. Sommige delen van het origineel kunnen niet geconverteerd worden naar html5, zoals filters, blending en animated masks.

Html5 wordt in dit geval gebruikt als overkoepelend begrip voor verschillende html-elementen als CSS3, Canvas en SVG. De tool werd getoond tijdens Adobe MAX, een developersconferentie voor Adobe-ontwikkelaars.