Tegelijk met de bèta van Adobe AIR geeft het bedrijf ook een bèta vrij van Flex 3, een software ontwikkelingstool die gebruikt kan worden om AIR-applicaties te schrijven. AIR en Flex zijn ontwikkeld om een brug te slaan tussen ontwikkelaars die code schrijven en ontwerpers die de tools gebruiken zoals Adobe Dreamweaver en Flash om internetapplicaties te bouwen met rijke multimedia-mogelijkheden.

Met Adobe AIR kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen die overweg kunnen met Flash, html, ajax en andere talen voor webontwikkeling. Flex is de ontwikkelomgeving die gebruikt kan worden om applicaties voor AIR te schrijven.

Nieuwe functionaliteiten voor AIR die in de bèta zitten, zijn onder andere een uitgebreidere ondersteuning voor html, ajax en Javascript. Ook is er de mogelijkheid om pdf te integreren in AIR-applicaties en bevat de bèta een betere integratie met Dreamweaver.

Adobe heeft ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de Flex 3-bèta waaronder een betere integratie met Creative Suite 3. De testversie van Flex 3 bevat tevens een nieuwe tool die de performance van een applicatie analyseert als die gebouwd wordt. Op die manier is het voor ontwikkelaars makkelijker om een applicatie te optimaliseren.

Adobe Golive 9

Afgelopen vrijdag introduceerde het bedrijf stilletjes Adobe Golive 9, dat is ontwikkeld om het eenvoudiger te maken voor grafisch ontwikkelaars om visueel content te maken die is gebaseerd op css. Golive 9 gaat net als Dreamweaver voor 399 dollar over de toonbank.