Adobe neemt het bedrijf Virtual Ubiquity dat vooral bekend is van zijn op Adobe AIR gebaseerde, online tekstverwerker Buzzword. Adobe wil de dienst verder ontwikkelen en integreren met zijn bestaande online diensten voor het maken en delen van documenten zoals de online pdf-dienst en het Adobe Document Center.

Volgens David Mendels, vicepresident van Adobe voor zakelijke toepassingen, 'zal Adobe Buzzword verder bouwen op het succes van traditionele manieren waarop mensen documenten maken en delen zoals de Adobe Acrobat software en het pdf-formaat'.

Buzzword is een online tekstverwerker gebaseerd op Adobe Flex en Flash-techniek. Het biedt de gebruiker de mogelijkheid zowel online als offline te werken. Buzzword is vooral opvallend door de vele voorzieningen om gezamenlijk aan documenten te werken. Buzzword ondersteunt op dit moment alleen rtf en Microsoft Word-bestanden. Adobe zegt hier open formaten zoals pdf en het open document format (odf) aan toe te willen voegen.

Delen

Om ook het delen van documenten verder te vergemakkelijken, lanceert Adobe maandag Adobe Share. Deze b├Ętadienst laat gebruikers documenten online delen. De dienst, gebouwd met Adobe's Flex-techniek, biedt online workflows voor het uploaden, delen en afdrukken van documenten. Adobe wil hiermee nadrukkelijker de concurrentie aangaan met Google Docs en andere soortgelijke webdiensten.

Volgens Adobe kan het, dankzij het gebruik van geavanceerde technieken zoals Flex, alle andere online diensten voor het delen van documenten verslaan op gebruiksgemak en gebruikerservaring.

Als voorbeeld noemt het bedrijf de mogelijkheid van ieder document in Adobe Share een Flash-preview te generen dat op iedere willekeurige website of weblog gepubliceerd kan worden.

Net als Google levert Adobe voor de nieuwe webdienst nadrukkelijk een set api's (application programming interface) waarmee andere softwareontwikkelaars hun producten kunnen laten samenwerken met de nieuwe Adobe-dienst.