De verbetering komt beschikbaar in versie 3.5 van Flash Media Server die begin volgend jaar af is. Dat maakt Adobe maandag bekend tijdens een conferentie in San Francisco, schrijft Infoworld.

De nieuwe optie moet volgens Adobe voorkomen dat de Flash-video gaat haperen tijdens het kijken. De bitrates van de video gaan automatisch omhoog bij een snellere verbinding en gaan omlaag bij bandbreedtedips.

Flash Media Server wordt vooral gebruikt door contentleveranciers, grote it-organisaties en media- en entertainmentbedrijven.

Pauzeren en replays

Een nieuwe 'DVR-mogelijkheid' stelt Flash-kijkers verder in staat om live streams te pauzeren en deze later af te kijken. Ook 'instant replays' worden mogelijk. Volgens Adobe zijn deze features vooral handig voor live-uitzendingen van sportevenementen.

In Nederland koos de NOS afgelopen zomer voor het streamen van onder meer het EK Voetbal in Microsofts Flash-rivaal Silverlight. Adobe claimt maandag stabielere streams te kunnen garanderen dan met Silverligth of Windows Media.

Nieuwe licenties voor het product 'Streaming Server' kosten duizend dollar per server en voor het uitgebreidere 'Interactive Server' kosten ze 4500 dollar per server.

Flash op ARM apparaten

Tevens maakt Adobe bekend dat het een samenwerking met chipmaker ARM is begonnen, om Flash en latyer ook AIR te optimaliseren voor apparaten die draaien op ARM-architectuur. Het merendeel van de huidige mobiele telefoons kent ARM-chips, en het is het favoriete platform om chips te embedden in settopboxen, auto's en koelkasten.