De clouduitvoering van grafisch pakket Photoshop krijgt aansluiting op software van andere leveranciers. Adobe voorziet zijn Creative Cloud van een open source platform gebaseerd op JavaScript om Photoshop CC te integreren met andere applicaties. Via de Adobe Generator krijgen die programma's van derden realtime toegang tot Photoshop-bestanden.

Lagen ín bestanden los en live bewerken

Een applicatie die de Generator-API (application programming interface) aanspreekt kan dan individuele layers (lagen) - en groepen daarvan - in die bestanden bewerken. Adobe toont de mogelijkheden in de praktijk met twee eigen plug-ins, meldt de Amerikaanse technieuwssite Cnet. De ene plug-in slaat automatisch de assets (elementen) uit Photoshop-bestanden op, wat dan gebeurt op basis van de namen van de toegepaste layers.

De andere plug-in haakt aan op de de Edge Reflow-designsoftware van Adobe zelf, waarmee responsive websites zijn te maken. Deze koppeling biedt alle elementen in Photoshop-bestanden aan als live links zodat bijvoorbeeld tekst geheel bewerkbaar is en blijft. Daarbij is de positionering relatief zodat responsive sites voor desktop- en mobiel gebruik correct worden weergegeven op die uiteenlopende schermformaten. Ook schalen voor hoge resolutie is ingebouwd. Adobe zelf noemt de Retina-schermen van Apple als voorbeeld.

Adobe's nieuwe cloud-API in actie:

Via: Adobe.