"We hebben vastgesteld dat de link vanaf uw website naar de website van onze cliënt niet is geautoriseerd. Daarom is de link in strijd met bepaalde merkenrecht-, auteursrecht- en mededingingswetgeving", schrijft advocaat Mark I Reichenthal in een brief aan weblogger Neil Gaiman.

De steen des aanstoots is een link naar een website over de film 'Attack of the Killer Tomatoes'. Deze link staat op de site Tomatoesareevil.com. Dit domein is echter niet het eigendom van Gaiman, maar van Matthew Gordon. "Dat had een simpele zoekopdracht of een whois-check ook kunnen uitwijzen."

Is Gaiman het slachtoffer van een flauwe grap? "Zijn dit wellicht surrealistische advocaten of – cooler nog – Dada-advocaten die hebben besloten om artistieke verwarring op het web te zaaien met hun 'juridische brieven'?", zo schrijft Gaiman.

Volgens de lezers van Gaimans blog is er geen sprake van Dada-advocaten of van een (andere) grap. De reden dat Gaiman is aangeschreven, is hoogstwaarschijnlijk dat een foto van hem op Tomatoesareevil.com staat. "Wat moeten ze verbazingwekkend weinig onderzoek hebben gedaan voordat ze deze brieven hebben verstuurd", aldus Gaiman.