Sinds de ophef over de Hot Coffee in San Andreas en de blote Sims in deel 2 is advocaat Jack Thompson beroemd en berucht tegelijk. Bovendien is Thompson nog lang niet klaar met zijn kruistocht. Hij heeft alweer een volgende klaagzang de deur uitgedaan. Ditmaal aan het adres van de Entertainment Software Rating Board (ESRB), de Amerikaanse organisatie die de keuring doet van games en dus bepaald op welke leeftijd ze gespeeld mogen worden.

Thompson dringt er in zijn brief op aan dat de ESRB de inschaling van Capcom's Killer 7 aanpast. Nu heeft het spel de stempel M (Mature) meegekregen, wat betekent dat het gespeeld mag worden door mensen van 17 jaar en ouder. Volgens Thompson moet de inschaling AO (Adults Only) zijn. Daarbij baseert hij zich enkel op een review van Killer 7 op IGN waarin gesteld wordt dat het spel "full-blown sex sequences" bevat.

Bloot

Thompson heeft het spel zelf niet gespeeld en weet dus niet dat er in de betreffende scènes geen bloot te zien is en de dus eerder suggestief dan expliciet zijn. Toch vindt Thompson dat de ESRB de inschaling van Killer 7 aan moet passen. Dat zou inhouden dat het spel op veel minder plekken verkocht zal worden, want een aantal grote Amerikaanse warenhuizen verkopen geen games met het label AO. Als de ESRB de rating niet aanpast, dreigt Thompson een rel te veroorzaken. Hij zal er dan op aandringen dat de directrice van de ESRB, waar zijn brief aan gericht is, te ontslaan.

Om die reden heeft Thompson zijn brief dan ook doorgestuurd aan enkele hooggeplaatste medestanders van hem, zoals Hillary Clinton. Ook enkele Amerikaanse gamesites ontvingen zijn brief. Daaronder ook GameSpot, die niet alleen de brief ontving, maar ook diverse andere mailtjes die Thompson heeft ontvangen. Hij beweert namelijk regelmatig bedreigd te worden door boze gamers. Die zouden hem willen vermoorden of letsel toebrengen. De FBI doet inmiddels onderzoek naar deze dreigementen.