Het vooraanstaande Londense advocatenkantoor Norton Rose overweegt vijf advocaten te ontslaan. Een van de vijf, Bradley Chait, stuurde de vier anderen een mailtje door dat hij had ontvangen van zijn vriendin, Claire Swire. In het mailtje prees Swire Chait vanwege zijn recente seksuele prestaties.

Ook schreef ze expliciet over haar voorkeur voor orale seks. "Ik had al jaren geen sperma meer doorgeslikt, maar die van jou was heerlijk en ook erg goed voor me!" Chait was blijkbaar erg tevreden met deze boodschap, want toen hij het mailtje doorstuurde, schreef hij: "Dat is toch een aardig compliment van een lekker ding, niet?"

Een van de vier advocaten die het mailtje van Chait hadden ontvangen, stuurde het bericht door naar elf vrienden die het ook weer doorstuurden. Binnen enkele uren kwam het mailtje zo terecht bij een groot aantal andere Londense advocatenkantoren. Vervolgens ging het e-mailbericht de wereld over. Uiteindelijk lazen miljoenen mensen over de seksuele verhouding van Swire met Chait.

De kettingmail bleef niet zonder gevolgen. Het advocatenkantoor Norton Rose zit flink in zijn maag met het verband dat nu wordt gelegd tussen het kantoor en de inhoud van de e-mail. De vijf advocaten werden vorige week twee uur lang ondervraagd door de leiding van het advocatenkantoor. Wat voor maatregelen Norton Rose neemt, moet nog besloten worden.

Claire Swire, de auteur van het spraakmakende e-mailbericht, is imiddels ondergedoken. Dit deed ze nadat de Britse tabloids zich op de zaak hadden gestort. De moeder van Swire verklaarde tegenover de BBC dat ze 'geschokt' is door de commotie die haar mailtje heeft veroorzaakt.