Vaktijdschrift Assurantie Magazine ontdekte dat op de Aegon Particulieren website via de optie 'Adviseur bij u in de buurt' makkelijk te achterhalen was of iemand polissen bij Aegon heeft en via welke tussenpersoon die zijn afgesloten. Na het ingeven van postcode en huisnummer verscheen de informatie in het browservenster. De bedoelde functie kijken of er een adviseur in de buurt is werkte dus niet.

Echt gevoelige informatie werd niet vrijgegeven. Hoewel andere verzekeraars de functie handig zouden kunnen gebruiken om te achterhalen wie bij concurrent Aegon is verzekerd. Dure consumentengegevens waren dus gratis beschikbaar.

De redactie van Assurantie Magazine speelde met 'Adviseur bij u in de buurt'. In de uitgave van het vaktijdschrift dat vrijdag verschijnt is te lezen dat voorzitter Paula Swenker van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Assurantiën en Assurantieadviseurs (NVA) klant is van Aegon via assurantiekantoor K. Versloot uit Culemborg. Aardig detail, zo meldt het vaktijdschrift, Versloot is niet aangesloten bij de NVA.

Directievoorzitter Evert Lekkerkerker van Aegon Particulieren zegt in een verklaring te betreuren dat gegevens van zijn klanten openbaar beschikbaar bleken te zijn. "Het heeft geen zin er om heen te draaien dat hier een fout is gemaakt. Dit had nooit mogen gebeuren. Wij gaan uitgebreid na wat er mis is gegaan." Aegon heeft schriftelijk excuus aangeboden aan klanten die worden genoemd in het artikel in Assurantie Magazine.