Afghanistan heeft woensdag YouTube voorlopig geblokkeerd omdat er verschillende video's met anti-islambeelden zijn te zien. Het draait om de omstreden Amerikaanse amateurfilm Innocence of Muslims, die al eerder een golf van protest deed opwaaien. De Afghaanse president Hamid Karzai heeft de film in een officiële verklaring veroordeeld, schrijft The Wall Street Journal.

In de film wordt de Islam als haatdragend en hypocriet neergezet. Het karakter van profeet Mohammed speelt een rol als bedrieger en oplichter. Alle online content die er inmiddels is verspreid van de film, zou volgens de verklaring van Karzai “gestopt moeten worden."

Raketaanval in Libië

Naar aanleiding van de film braken dinsdag op diverse plekken in Egypte en Libië rellen uit. Bij een raketaanval kwamen de Amerikaanse ambassadeur in Libië en drie van zijn medewerkers om het leven. Het land heeft hiervoor inmiddels zijn excuses aangeboden aan Amerika.

YouTube blijft, volgens bronnen van Reuters, in Afghanistan net zo lang geblokkeerd totdat het materiaal offline is gehaald. De videosite is in het verleden al vaker geblokkeerd geweest in het buitenland, onder meer in Turkije en China.