Google mag de nieuwsberichten en nieuwsfoto's van Agence France Presse (AFP) gebruiken, zo zijn de twee partijen overeengekomen. Behalve de toestemming om het nieuws van AFP over te nemen, zijn er verder weinig details van de overeenkomst bekendgemaakt. AFP eiste bijvoorbeeld in de rechtszaak minimaal 17,5 miljoen dollar schadevergoeding. Het is niet bekend of Google geld aan het persbureau overmaakt.

AFP startte in maart 2005 in Frankrijk en de Verenigde Staten een rechtszaak tegen Google omdat het internetbedrijf zonder toestemming het nieuws, dat met auteursrechten beschermd is, zou hergebruiken.

Google verdedigde zich altijd met het argument dat het met het overnemen van nieuwskoppen, enkele regels tekst en foto thumbails geen inbreuk maakte op de auteursrechten.

De rechtszaak van AFP was de eerste in een reeks van aanklachten tegen Google News. In België eiste auteursrechtenorganisatie Copie Presse met succes via de rechter dat de berichten uit Frans- en Duitstalige Waalse kranten van Google News verwijderd zouden worden. Ook persbureau Associated Press begon een zaak tegen Google. Deze werd vorig jaar augustus beëindigd met een overeenkomst die sterk lijkt als de schikking met AFP.