Over een dikke week komt daar een abrupt einde aan. Na een verblijf van ruim zes jaar aan de Amerikaanse westkust mag ik voor de beste ict-website van Nederland gaan werken, terug in het land van de regen en regeltjes.

Silicon Valley is nog altijd de motor van de technische innovatie in de wereld. Dat kan je niet proeven met een bezoek van een week. Technologie is hier verweven met het leven van alledag.

Dezelfde afslag die je neemt voor het hoofdkantoor van Intel, leidt ook naar een enorm trampolinepaleis waar (ook 32-jarige) kinderen geweldig kunnen springen. Op weg naar een afspraak loop je doodleuk tegen Rich Green, softwarebaas van Sun Microsystems aan. Hij rijdt een groene Toyota Prius met als nummerplaat TRGREEN – zoiets verzin je toch niet?

Of je wandelt door een hotel voor een beurs over de Ajax programmeertechniek, en dan blijkt dat Cisco daar een bijeenkomst voor klanten heeft. In de gang kom je Charlie Giancarlo tegen, de nummer twee van de netwerkgigant. Hij kijkt je verbaasd aan en schudt in herkenning je hand.

Vrienden op de sportclub blijken aan baanbrekende producten te werken waar ik als journalist over schrijf. Of zijn ceo van een startup die ze voor miljoenen verkopen. Maar als mens veranderen zij niet. Iedereen is hier ooit als buitenstaander binnengekomen, en staat daarom zelf ook open voor nieuwkomers.

In het weekend staat de halve San Francisco Bay Area in de file. Zomers naar een natuurpark, 's winters naar de bergen voor de sneeuw. Met een klimaat waarin 't zo'n 3 maanden per jaar sneeuwt, zou je ook gek zijn als je het niet deed.

Leefomgeving, openheid van de mensen en contact met de slimste mensen in hun vakgebied zijn allemaal redenen waarom men Silicon Valley werkt. Waarom mensen graag in Silicon Valley wonen, en waarom zij daar succesvol zijn.

Haarlem Zuid is misschien geen afslag Oracle, maar IDG, de uitgever van Webwereld, streeft grotendeels de idealen na die ook Silicon Valley succesvol hebben gemaakt.

Het klinkt misschien erg als een persbericht, maar ik zie er oprecht naar uit om samen met de redactie Webwereld verder uit te bouwen. Als we iets goed doen, of juist fout, weet ik zeker dat u, geachte lezer, me weet te vinden. Per 1 december is mijn email [email protected]