Door de registratiefout is de kans groot dat Ahold.eu in handen valt van domeinkapers, zo verklaart Jerke van der Ven van domeinhandelaar Eubis.eu tegenover dagblad Het Parool.

Ahold diende op 18 januari een aanvraag bij domeinbeheerder Eurid in voor Ahold.eu, tijdens de zogeheten Sunrise-periode waarin merknaamhouders domeinen voor hun merknamen kunnen vastleggen. Ahold vergat echter bij het noteren van de eigen bedrijfsnaam het predicaat 'Koninklijke' te vermelden. Het bedrijf heet officieel 'Koninklijke Ahold N.V.'.

Accountantsbureau PricewatehouseCoopers (PwC), dat namens Eurid de aanvragen controleert, wees de aanvraag vervolgens af. In een reactie in het Parool noemt juridisch bestuurder Michiel van den Bosch van Ahold de beoordelingsprocedure van PwC 'nogal ruig'. Volgens Van den Bosch betrof het slechts een kleine 'formaliteit' die 'niet in orde' was.

Van den Bosch zegt dat Ahold zeker op zal treden om Ahold.eu en enkele andere domeinnamen alsnog in handen te krijgen. Door de foutieve aanvraag liep Ahold onder andere ook het domein Etos.eu mis.

Ahold heeft een intern onderzoek ingesteld om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de registratiefout. Ook de rol van het Amsterdamse Nxs Internet dat de aanvragen voor Ahold afhandelde zal hierbij worden nagegaan. Volgens de directeur van domeinregistreerder Nxs Internet treft zijn bedrijf geen blaam. Hij verklaarde tegenover Het Parool dat Ahold zelf de verkeerde namen aanleverde.

Op 3 oktober gaat Ahold.eu om 11:00 uur in de publieke verkoop. Ahold zal dan zeker meedingen, aldus Michiel van den Bosch.