De opgekochte webwinkel gaat voor 100 procent over van investeerders Cyrte Investments en NPM Capital naar het Albert Heijn-moederbedrijf. Dat concern zegt in het gezamenlijke persbericht dat de overname van Bol.com past in zijn streven naar een sterkere klantenbinding, een verbreding van zijn productenaanbod en ook de uitbreiding van zijn geografische positie.

'Helft Nederlandse online-kopers'

Bol.com richt zich vooral op Nederland en België. Het gaat prat op 3,4 miljoen actieve klanten. Van alle Nederlanders die in 2011 een artikel online kochten, is circa de helft al klant bij Bol.com, claimt het bedrijf. In totaal heeft het vorig jaar meer dan 17 miljoen artikelen verkocht.

Dat heeft een netto omzet van 355 miljoen euro opgeleverd. De webwinkel verkoopt uiteenlopende producten, die niet in de categorie voedsel vallen. Albert Heijn verkoopt al geruime tijd geleidelijk aan steeds meer non-food producten.

De nieuwe eigenaar belooft verdere investering in de overgenomen webwinkel, ook in de merknaam daarvan. Naast Bol.com heeft Ahold in Nederland al vijf eigen merken: Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en albert.nl.