Current Media, moederbedrijf van kabel- en webkanaal Current TV, wil een beursnotering op de Amerikaanse technologiebeurs de Nasdaq. Dat meldt Reuters. Het bedrijf is opgericht en wordt gerund door oud-vicepresident en milieuprofeet Al Gore en zakenman Joel Hyatt.

Current hoopt met de beursgang rond de 100 miljoen dollar op te halen voor verdere uitbreidingen van haar activiteiten. Momenteel produceert het bedrijf programma's voor kabelaars in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en bereikt daarmee zo'n 50 miljoen abonnees. Daarnaast exploiteert het een aantal webkanalen, voornamelijk gericht op jong publiek.

Voor en door

Current wil 'de media democratiseren' door interactie met kijkers en het stimuleren van zelfgemaakte clips, user generated content. Het bedrijf werkte samen met ondermeer Google én Yahoo: de eerste bood een nieuwsprogramma over wat mensen zoeken op internet (à la Google Zeitgeist) en Yahoo video stelde zich open als platform voor programma's van Current. Beide samenwerkingen zijn overigens alweer beëindigd.

Het mediabedrijf boekte in 2007 een nettoverlies van 10 miljoen dollar op een omzet van 64 miljoen dollar. De meeste inkomsten haalt Current uit advertenties en licentiedeals met kabelbedrijven en satellietzenders. Gore en Hyatt verdienden vorig jaar beiden ruim één miljoen dollar in loon en bonussen bij Current.